2offerte van18.00EUR naar21.00EUR
18 incl. 21% BTW = € 3,78
IN STOCK
>10st.
VERZENDING
LEVERING
6 dagen
21 incl. 21% BTW = € 4,41
VERZENDING
LEVERING
17 dagen
  • 1
Pagina 1 Van 1

Touwen en lijnen

Een stuk touw in je zak is nooit onbruikbaar, vooral bij survival of zeilen. Meer dan eens moet je iets vastbinden, ophangen of aan je binden. Touw is het eenvoudigste stuk gereedschap, maar het is absoluut onmisbaar en multifunctioneel. Een goed touw moet sterk genoeg zijn om veel gewicht te dragen. Tegelijkertijd moet het een goede structuur hebben in termen van gladheid en slijtvastheid.
In alle omstandigheden - het gebruik van touw

Een touw voor bruschcraft is blootgesteld aan vele moeilijkheden. De apparatuur moet bestand zijn tegen regen, vorst en extreme hitte. Daarom zijn de touwen gemaakt van water- en temperatuurbestendige materialen. Dit voorkomt dat het afgewerkte touw gaat bobbelen en vervormen.
Polyestervezels, nylon - dit zijn slechts enkele van de vele materialen die worden gebruikt om touwen en lijnen te maken. De kwestie van het draagvermogen hangt voornamelijk af van de behoeften van de gebruiker; de fabrikant geeft altijd de maximale belasting aan, en de keuze aan producten in dit opzicht is vrij groot.
Als u naar de bergen gaat of gaat klimmen, is het de moeite waard touwen te nemen met een versterkte kern die ook bestand is tegen schuren. Het touw komt vaak in contact met de randen van rotsen en de veiligheid van de klimmers hangt af van de duurzaamheid van de uitrusting. In dat geval moet u een product kopen dat is ontworpen om te klimmen.
Een essentieel onderdeel van het kamp - duurzaam touw

Het drogen van kleren of het vastbinden van een boot zijn slechts enkele van de vele toepassingen van overlevingstouw. Hij is ook onmisbaar als je in een hangmat slaapt. Deze manier van slapen is populair op warme dagen, door een klein assortiment te nemen krijg je een effectieve beschutting.
Er zijn zelfs speciale riemen op de markt die worden gebruikt voor het opzetten van hangmatten. Zij onderscheiden zich door hun grote draagvermogen, hun comfortabele installatie en hun boomveilige structuur, die ervoor zorgt dat de schors intact blijft na het verlaten van het kamp. Zulke stevige touwen kunnen zelfs op de dunne stam van een jonge berkenboom worden aangebracht.
Dan zijn er jute touwen. Ze zijn gemaakt van natuurlijk materiaal en worden gekenmerkt door hun grote stevigheid. Dit laatste kenmerk wordt ook beïnvloed door de dikte en de dichtheid van de vlek van het touw. Voor veeleisender en langduriger activiteiten is het echter beter om touwen van synthetisch materiaal te gebruiken.
Jute touw is zeer populair vanwege zijn biologische afbreekbaarheid. Tijdens een escapade hoeft u zich geen zorgen te maken of een stuk touw in het kamp is achtergebleven en nu giftig afval is voor het milieu. Jute touw komt ook van pas op bouwplaatsen, wanneer elementen tijdelijk aan elkaar worden gekoppeld. Dit touw kan ook in de tuin worden gebruikt om struiken en vaste planten op te binden.
Goed doordacht in elk opzicht

Een goede wandellijn is niet alleen handig op reis, maar ook thuis of in de tuin. Hij krijgt vaak camouflagekleuren om hem in het bos moeilijk te kunnen herkennen. Aan de oppervlakte lijkt het touw vrij dun, maar zijn draagvermogen kan u verrassen. Een touw van hoge kwaliteit is er zeker een die u meer dan eens zult gebruiken.